Stjerne gode agurker

Stjerne gode agurker

 

Stjerneformede og hjerteformede augurker og tomater lyder som noget fra en SciFi film, men den er god nok. Metoden er fuldstændig lavteknologisk og kræver ikke meget hokus-pokus.

 

Ideen er sjov, især til børn fordi metoden samtidig giver et indblik i, hvordan en grøntsag gror, og så er det selvfølgelig en fest at spise den bagefter, siger agurkeproducent Jacob Søgaard fra Dansk Skoleagurk, der har prøvet ideen af i praksis. For at metoden fungerer optimalt, skal du sætte formen på, når agurken er ca. på størrelse med en cigar, og lige præcis kan
være i formen. Hvis den er for tynd, falder formen af. Og hvis agurken er blevet for stor, kan formen ikke lukkes ordentligt.

 

Saml formen omhyggeligt med de medfølgende plaststrips,og husk at bruge alle hullerne. Der er ret meget power i sådan en agurk, og hvis du ikke har lukket formen ordentligt, vil den hurtigt blive skubbet skæv under væksten, råder Jacob Søgaard. Herefter går det stærkt, bare du husker at vande og gøde, og hvis sommeren er varm, vil agurken efter 4-8 dage have fyldt formen helt ud og være klar til høst.
Formene fås til stjerner, hjerter, firkanter og som en flot budhafigur.


Det bedste resultat får du, hvis du vælger en enkel form (fx stjernen) og kombinerer den med en hurtigtvoksende grøntsag (fx agurk). Her er succesraten næsten 100%.
Stjerneformede agurker og hjertetomater – med en ny metode kan du sætte din helt egen form på dine hjemmedyrkede frugter og grøntsager.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld