Om os

Filosofien fra start af var, at Planteforum skulle drives som et supermarked med meget selvbetjening - folk skulle selv finde deres varer, og der skulle være mange friske varer såsom stueplanter og haveplanter.

Efter 5 år, begyndte Erik at forhandle om at købe gartneriet og en masse jord rundt om.

Planteforum åbnede i 1990 og kørte på leje basis indtil 1995, og først i 1997 fik de lov at købe selve drivhuset og 5 tønder land bagved.

Så brugte Erik et år på at planlægge hvordan det nye drivhus skulle se ud, så i 1998 får Planteforum lov til at bygge et drivhus på 800 kvadratmeter og i år 2000, får de en lokalplan, som gør, at det ikke længere er landbrugsjord, men at man må lave erhverv og ligge ud til butikker, i form af havecenter, byggemarked, osv. men ikke dagligvarebutikker.

Så i 2000 får de lov til at bygge et 6000 kvadratmeter stort udendørs havecenter.

Dette bliver bygget, på de mest moderne principper - med opsamling af regnvand fra alle drivhusene, vandet løber så tilbage i en sø og bliver renset. Vandet bruger de til at vande med, så de faktisk har en vandregning der næsten er lig med 0. Samtidig bliver der lavet hæve/sænke-borde hvor vandet ligger en halv time, og løber tilbage i søen.

Hele den udbygning og det system gjorde at Planteforum i år 2001 modtog Nordeas erhvervspris som en meget aktiv forretning det år.

Med tiden, har Planteforum fået mere og mere brugskunst, og ikke kun planter.

Så hovedprincippet bygger på at Planteforum, har et meget stort udvalg af stueplanter og haveplanter Noget af det allervigtigste for Planteforum er deres sommerblomster og udplantningsplanter, hvor de har et af sjællands største udvalg til krukker, altankasser, alt der hedder sommerblomster.

Planteforum har et sortiment der gør at folk kommer langvejs fra. Erik troede i langt tid,at det kun var folk fra Ringsted og Sorø, men fandt ud af at mange faktisk kom fra Slagelse kanten af, da der ikke rigtig ligger nogle planteskoler på de kanter.

Så Erik har gjort det, at han i højsæsonen, sender aviser ud til vestsjælland. 

I dag er Planteforum på Facebook, og har været det i over et år. Erik er dog inde på at den skal være mere aktiv.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld