De vintergrønne hitter i haverne

De vilde, vintergrønne hitter i haverne

Er du på udkig efter nye, stærke strukturplanter, der farver dine krukker og bede året rundt? Så er stedsegrønne i dag højeste mode på havehimlen. Specielt de sølvgrå, de lidt pjuskede og skæve typer som fyr vinder frem. Måske fordi vi kan spejle os i dem og nyder deres naturlige, lidt vilde udtryk. Her får du tre af de nye skud på stammen, som du hurtigt klæder din have på med og nemt får eviggrøn glæde af.

 

Mangler du fyld til dine krukker på terrassen, sukker du efter hårdføre planter til byhaven eller begynder bedet i din forhave at blegne? Så prøv nogle af de spændende, eviggrønne planter på den vinterstærke stedsegrønne stjernehimmel.

 

Busket dværgfyr

Som et sødt og langhåret pindsvin er dværgen blandt bjergfyr, Pinus mugo ’Mops’, en af de stærke stedsegrønne, der giver din have et dejligt viltert og lidt ufriseret udtryk. Med sin kønne, kompakte og tæt forgrenede, buskede kugleform og fine, mørkegrønne nåle egner den sig godt i dine store krukker i forhaven, på terrassen og altanen. Også som busk i dit bed og sommerhushave er den flot. Den er yderst hårdfør. Trives både i sol, let skygge og vind og vokser i stort set al slags veldrænet jord

 

 

.

Det graciøse, sølvblå træ

Atlasceder, Cedrus atlantica glauca, er et elegant nåletræ med sine sølvgrå nåle og vandrette, lidt uregelmæssige sidegrene. Den står flot til terrassens sorte krukker og indenfor som et eksklusivt, lidt anderledes juletræ. Den egner sig også godt bagerst i bedet, hvor den med tiden bliver et højt træ med lange sidegrene og en bred, pyramideformet vækst. Et graciøst træ både i sig selv og i bedet blandt grønne og blågrå græsser og bladrige stauder. Den trives bedst i sol til halvskygge og i veldrænet jord.

 

Finthårede penselfyr

Penselfyr, Pinus parviflora ’Glauca’ er et busket, blågrønt træ med fine nålebundter, der mest minder om fine penselhår. Det stammer oprindeligt fra Japan og har både et fint og lidt bjørneagtigt udtryk over sig, der også står sig flot i den rustikke byhave. Du kan plante træet i store krukker og bagerst i haven. Her er det både flot som single, i grupper sammen af tre og i selskab med andre stedsegrønne, græsser og frodige stauder. Trives i sol, halvskygge og fugtig, veldrænet gerne muldrig jord.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld