Dyrk selv

Dyrk selv

Hjemmedyrkede grøntsager og krydderurter slår supermarkedernes varer med flere længder. Heldigvis kræver det ikke nødvendigvis en kæmpe køkkenhave at dyrke lidt ekstra godt til madpakken og middagsbordet. Et praktisk plantebord, gør det endnu nemmere at komme i gang.

 

Green Basic Grow House XXL

Med et gennemsigtigt låg af hård plast kan du forvandle dit plantebord til et smart minidrivhus. Det betyder, at du kan komme tidligere i gang med at dyrke dine egne grøntsager og urter, fordi der er dejligt lunt under låget. Senere på sæsonen kan du dyrke varmekrævende grønsager, der normalt kræver et rigtigt drivhus, i dit plantebord.

 

Green Basics Grow Table XXL

Det smarte plantebord er både elegant, praktisk og ergonomisk. Med det kan du dyrke dine grøntsager hvor som helst, for det er bare 75,5 cm langt og 36,5 cm bredt. Så hvad enten du har en altan, en lille gårdhave eller bare har lyst til at dyrke grøntsager og krydderurter, så de er lige ved hånden, når der grilles på terrassen, er du godt kørende med plantebordet, der er fremstillet af genbrugsplast.

 

Dyrk selv

Uundværlige grøntsager som tomat og peberfrugt kræver traditionelt en masse plads og et drivhus at dyrke. Men nye sorter gør op med traditionerne og gør det muligt at dyrke både tomater og peberfrugter, selv om pladsen er trang. De buskede, lave planter bærer masser af grøntsager, der kan høstes i vindueskarmen, i en krukke eller fra et plantebord.

 

Home & Garden Så- og Priklejord

Sammensat af fin sphagnum, sand og ganske lidt gødning. Giver den bedste start og videre vækst for alle små plantebørn.

Køkkentomat

Du kan plukke søde små tomater med det samme, og planten bliver ved med at bære i månedsvis. Jo flere du høster, jo flere tomater kommer der.

 

De bedste madpakkeæbler

Det danske vejr er æblevejr. Få steder i verden bliver æblerne så gode som de danske, fordi vores temperatur og solskinstimer kalder lige nøjagtig den sødme og saftighed frem i æblerne, børn i alle aldre elsker at sætte tænderne i. Pluk dem, når de er fuldmodne og let slipper træet og gem nogle til madpakkerne, hvis du kan. Ummm.

 

Sunrise

Et smukt, saftigt rød-gult æble med en fin syrlig-sød smag og den helt rigtige sprødhed. Perfekt både som snackæble og til lækre tærter og æblekage.

Discovery

Et dejligt, lysende rødt æble med madpakkestørrelse. Smagen er god og sødlig, og æblet er sprødt og lækkert. Høstes fra begyndelsen af september.

Elstar

Et skønt, mellemstort, saftigt, rødt æble, der smager både sødt og syrligt lidt ligesom Cox Orange, men træet er langt nemmere at dyrke. Holder godt på køl.

 

Slyngende lianer

Slyng- og klatreplanter er en gave til haver i alle størrelser. De fylder næsten ingen ting, når der skal tildeles jord at vokse i. Til gengæld gør planterne stor fyldest i højden, når de tapetserer haverummets vægge med blomstret plantetapet og skaber grønne lofter.

 

Klatrehortensia

Hydrangea anomala ssp. petiolaris. En klassisk smuk klatreplante, der ved hjælp af sine luftrødder kan klatre mere end fem meter til vejrs og skjule en kedelig mur eller et grimt hegn effektivt. Blomstrer i juni-juli med store, hvide skærme, der ældes med ynde og pynter langt ud på efteråret.

Japansk blåregn

Wisteria floribunda ’Prolific’. En dejlig slyngplante med en overdådig blomstring i maj-juni. Blomsterne er lyslilla og sidder tæt sammen i klaser, der kan blive helt op til 50 cm lange. Japansk blåregn slynger sine skud venstre om i modsætning til almindelig blåregn, der er højreslyngende.

Tobakspibeplante

Aristolochia macrophylla. Den perfekte slyngplante, når havens vægge skal have grønt tapet. De store, smukke, hjerteformede blade skaber frodighed, og i juni-juli dukker de sjove, grønlige blomster op mellem dem. Det er deres pibelignende forn, der har givet planten det danske navn.

 

SLYNGENDE LIANER

I naturen er mange slyngplanter skovplanter. Derfor er det bedst at plante dem, så roden står i skygge, mens rankerne kan søge højt til vejrs, hvor solens stråler lokker blomsterne frem. Hvis du planter dem i sol, kan du med fordel plante en fodpose af skyggende stauder omkring dem.

 

Klematis ’Margaret Hunt’

En overdådigt blomstrende klematis med meget store blomster i en skøn lys blålilla farve, der leder tankerne hen på syrener. Den kan blive 3-6 meter høj og være helt dækket af blomster, når blomstringen er på sit højeste fra juni til september.

Stedsegrøn kaprifolie

Lonicera henryi. Et godt valg, hvis du drømmer om grønne vægge i haven året rundt. Stedsegrøn kaprifolie er aldrig kedelig at se på, uanset årstiden. I juli-august blomstrer den fint med små, rødgule blomster, og efterfølgende står den med dekorative, laksorte bær.

Alpe-skovranke

Clematis alpina. Et dejligt bekendtskab med små, nikkende, lyslilla, klokkeformede blomster allerede i første halvdel af april. Perfekt til den naturnære have og samtidig nem at styre, da rankerne ikke slynger sig mere end et par meter til vejrs.

 

 

Klematis ’Miss Bateman’

En ukronet dronning blandt et væld af smukke klematis. Den har kæmpe store, snehvide blomster med rødlilla støvdragere i flot kontrast. De mere end 10 cm store blomster med let duft springer ud allerede i maj-juni, og de slyngende ranker blomstrer igen i september. Bliver 2-3 meter høj.

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld