Få dit eget blomsterhav

Drømmer du om frodige flader af bølgende stauder, der kan sætte duft og kulør på dit bed fra forår til frost? Så får du her opskriften på seks stærke stauder, som du kan søsætte dit eget blomsterhav med.

 

Et blomsterhav med længeblomstrende stauder er en af de mest oplevelsesrige og nemme måder, du kan anlægge din have på. Ved at vælge stauder, der blomstrer langstrakt og topper lidt forskudt, så får du et hav af blomster lige fra forår til frost.

 

Her får du seks søstærke stauder til at væve dit eget bølgende blomsterhav med. Bunden i bedet er lagt af blå stauder og tilsat et frækt strejf af røde blomster.

 

Du kan enten plante stauderne sammen i et bed, eller plukke lidt i dem og bruge udvalgte af dem til at supplere i dit eksisterende staudebed med.

 

Blåkant, Nepeta faassinii mussinii, får fine himmelblå blomster og velduftende grågrønne blade fra maj-september. Med sine 25 cms højde er den velegnet forrest i bedet.

Kertepileurt, Persicaria amplexicaulis ’JS Caliente’, er med sine 50 cm høje, røde blomsterspir og frodige grønne bunddækkende løv fantastisk til at danne flader forrest eller midt i staudebedet. Blomstrer fra juli til september.

 

Skabiose, Scabiosa caucasia ’Perfekta’, får de skønneste havblå kurvblomster fra juni til oktober. Er flot midt eller bagerst i bedet med sine 70 cm.

Stenurt, Sedum ’Jose Aubergine’, er en smuk, sortrød sankthansurt, der med sit mørke løv farver bedet fra forår til frost. Blomstrer med lysende pink blomster fra juli til september. Med sine 50 cm egner den sig til midt i bedet.

 

Purpursolhat, Echinacea purpurea ’Hot Summer’, får et fantastisk farvespil i de orange og røde kurvblomster fra juni til august. Den bliver 70 cm og egner sig bedst bagerst i bedet.

Perovskia, Perovskia atriplicifolia ’Little Spire’, får lysende lavendelblå blomsterspir og krydret, salvieduftende, gråhvidt løv, der blomstrer juli-september. Med sine 60 cm er den velegnet midt eller bagerst i bedet.

Plant stauderne i grupper af mindst tre af hver slags for at skabe rolige flader i dit bed. Suppler gerne med enkle elefantgræsser, Miscantus sinensis ’Kleine Silberspinne’ eller ’Dronning Ingrid’, for at skabe svævende bølgegang bagerst i bedet.

 

Stauderne i bedet trives bedst i fuld sol og i en veldrænet havejord.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld