Find din favorit dahlia

Find din favorit dahlia

 

Der findes 28 vilde arter af dahlia, der gennem flere hundrede år er blevet krydset indbyrdes af planteforædlere. Resultatet er tusindvis af sorter, den ene med mere fantastiske blomster end den anden. Farvepaletten spænder vidt, men også blomsterformerne varierer fra sort til sort. Der er med andre ord en dahlia til enhver smag og enhver have.

Dahlia kan på det nærmeste udrette mirakler i haven. En tør, fortykket rodknold, der lægges i jorden, udvikler sig i sommerens løb til en kraftig busk, der blomstrer i månedsvis. Den kan være lidt længe om at komme i gang, så det er en god ide at tyvstarte ved at lægge knoldene i en krukke, der placeres frostfrit allerede i det tidlige forår og så plante den ud, når det er varmt nok.

Dahlia er nem at dyrke, når bare man er opmærksom på, at den ikke, absolut ikke, tåler frost. Knoldene kan genbruges fra år til år, men det kræver, at de bliver taget op, når frosten vender tilbage i efteråret. Knoldene vinteropbevares for eksempel i flade kasser med tør spagnum.

Du får flest blomster på din dahlia, hvis du kniber topskuddet af, når den begynder at skyde. Det får planten til at forgrene sig. Klip også de visne blomster af, så kommer der mange flere. Du kan roligt klippe løs til buketter. Det sætter bare ekstra gang i blomstringen.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld